Anesthesie


In deze cursus leert uw medewerker om – onder begeleiding en verantwoordelijkheid van de tandarts – infiltratie- en geleidingsanesthesie te geven.

Kosten 995,-*

IMG_3578

Het niveau (doelgroep/criteria)

Zoekt u als assistent meer uitdaging en wilt u zich binnen de tandheelkunde verder ontwikkelen?
Dan is deze cursus heel geschikt. Het programma is ontwikkeld voor de mondhygiënist en gemotiveerde assistenten met minimaal één jaar ervaring aan de stoel.

Leren en werken (de begeleiding)

Het zelfstandig toedienen van anesthesie is een uitdaging voor de assistent. Deze cursus vormt een goede basis, maar de nieuwe kennis en vaardigheden moeten natuurlijk wel geoefend worden. De cursist moet daarom de gelegenheid krijgen om het geleerde in de praktijk toe te passen. Hij/zij zal tijdens de cursus specifieke werkopdrachten meekrijgen. Voor het succes van de cursus is het noodzakelijk dat de tandarts daarbij een actieve en begeleidende rol speelt.

Theorie en praktijk (inhoud en werkwijze)

De lesdag valt uiteen in twee delen: ’s ochtends de theorie, ’s middags de praktijk. De theorie wordt aangeboden in de vorm van een handboek. De cursist hoeft echter niet zelfstandig te gaan zitten blokken: tijdens de cursusbijeenkomsten wordt alle leerstof door ervaren docenten toegelicht aan de hand van PowerPoint presentaties. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Tijdens de praktijklessen leert de cursist omgaan met de instrumentatie.
Daarbij gebruiken wij fantoomhoofden. Tijdens de opleiding oefenen de cursisten in een echte behandelsetting op elkaar. Hierbij wordt gebruik gemaakt van naalden, zonder de voor lokale anesthesie benodigde vloeistof.

Leerdoelen (Kennis/Vaardigheden)

Kennis 

Het theoretische deel van de cursus is gebaseerd op de academische kennis van M2 tandartsen en de evidence based tandheelkunde.

Behandeld worden:

  • Relevante wetgeving.
  • Het werkingsmechanisme van lokale anesthesie.
  • Relevante anatomie.
  • Afnemen van een gerichte medische anamnese.
  • Kennis van, inzicht in en vaststellen van contra-indicaties.
  • Herkennen van complicaties.

 

 

Studiebelasting

De cursus Anesthesie bestaat uit twee lesdagen. Daarnaast wordt van de cursist verwacht dat hij/zij zelfstandig huiswerkopdrachten uitvoert.

  • Thuis herhalen van de behandelde stof.
  • Onder begeleiding oefenen met de nieuw verworven kennis en vaardigheden in de praktijk.

De cursus omvat 16 contacturen en heeft inclusief de huiswerkopdrachten een studiebelasting van 30 uur.

Examen

Op de laatste lesdag worden de behandelde theorie en praktijk schriftelijk getoetst aan de hand van open- en meerkeuze vragen. Voor het afleggen van de toets moeten alle lesdagen zijn gevolgd. Bij onvoldoende aanwezigheid kan een cursist worden uitgesloten van de toetsing. Als voor beide toetsen een voldoende wordt gescoord, ontvangt de assistent een certificaat van bekwaamheid en 19 Q-punten.

Docenten

Alle opleidingen en cursussen van M2 academy worden onder supervisie van Jacqueline Strooband verzorgd door professionals van M2 tandartsen. De theorie en praktijklessen van de cursus Anesthesie worden gegeven door tandarts Maurice Post.

MAURICE
POST
Tandarts

Docent cursus
Anesthesie

JULIENNE
ARON
Paro Preventie Assistent

Praktijkondersteuning cursus
Anesthesie

 
 

Overzicht data & tijden

Zaterdagopleiding
zomer/najaar:

Zaterdag 2 september, 9.00u - 17.00u
Zaterdag 30 september, 9.00u - 17.oou 


Schrijf je nu in!

*incl. catering en lesmateriaal
*Ontvang Early Bird korting: 5% korting bij inschrijving tot 3 maanden voorafgaand aan de startdatum van de opleiding. Gebruik code: Earlybird2023